FACULTEIT EDUCATIE HAN

Tekst door DP6dp6_logo.png

 

Het ontwerp voor de faculteit educatie van de HAN heeft een uniek duurzaam karakter. Het is een vier lagen, geheel in hout geconstrueerd gebouw, waarmee het uniek in Nederland is. Van buiten kan men in het hart van het gebouw kijken waar het daglicht vanuit het dak valt op de groene binnentuinen. Het is een warm gebouw waarin de medewerkers en studenten van de HAN zich prettig voelen en wat ze gedurende lange tijd zullen willen gebruiken.

In de atria, waar grote groene bomen staan, zijn zonnepanelen op het dak zichtbaar. Groen draagt bij aan een duurzame uitstraling en heeft ook een belangrijke positieve invloed op het welzijn van de gebruikers van gebouwen. De logische opbouw, de multifunctionaliteit en de flexibiliteit zijn belangrijke duurzaamheidsthema’s van het gebouw.

Onder andere de volledig houten constructie van de 4 verdiepingen tellende school heeft geresulteerd in de uiterst hoge greencalcscore (MIG) van 395 en een EPC van 0.234. In de houten gevel en de grote lichte atria waarin planten en bomen groeien komt het duurzame karakter van de HAN nog verder tot uitdrukking.