SCE Stedelijk College Eindhoven

dp6_logo.pngTekst door DP6

 

SCE + SPORTVOORZIENING

Het nieuwe onderkomen van het SCE fungeert als middelpunt van Eindhoven Noord en heeft een identiteit als ‘sprankelend’ multifunctioneel gebouw.
De grote druk op het terreinprogramma is opgelost door compacter en hoger te bouwen. Aan de Oude Bossche Baan ontstaat een ruim, goed zichtbaar en bruikbaar plein. De positie van het gebouw en het water op het terrein is zodanig dat een overzichtelijk en eenvoudig afsluitbaar gebied ontstaat. Door de ligging aan het plein is het gebouw van iedere zijde goed zichtbaar en door de transparante gevels is er vanuit de omgeving optimaal zicht in het gebouw. De functies van de school als theater, restaurant, techniek en economie zijn transparant en herkenbaar van buiten. Het hele gebouw heeft een laagdrempelige en toegankelijke uitstraling. Een gebouw dat niet op een school lijkt, maar juist de simulatieomgevingen en praktijklokalen in de ‘etalage’ zet. Een herkenbare sportentree aan de westzijde ontsluit de sportaccommodatie ook voor avond-/ weekendgebruik en een verbinding naar de entreehal van de school zorgt voor een goed zicht en verbinding met de school...