Griend and Schots appartmenten

mei_logo.pngOp de oevers van de Nieuwe Maas tussen Rotterdam en Ridderkerk bevinden zich afwisselend traditionele werven, nieuwe bedrijventerreinen en woongebieden. Nabij de wijk Bolnes in Ridderkerk wordt de voormalige scheepswerf Schram & Van Beek getransformeerd tot een buitendijkse woonlocatie begrensd door water, rivierdijk en griendbossen. Op deze bijzondere locatie worden appartementenblokken, grondgebonden woningen en twee woontorens gerealiseerd.

De vijf appartementenblokken zijn gelegen aan het griendbos. Het uitzicht op het naastgelegen bos is met behulp van een aantal ingrepen gewaarborgd en geoptimaliseerd. Door het schuin plaatsen van de zijgevels hebben de bewoners maximaal uitzicht op de omgeving, bovendien wordt inkijk van tegenoverliggende appartementen beperkt. Ook liggen de garages verzonken onder het maaiveld. In de tussengelegen hoven zorgen de transparante balkons van de aangrenzende appartementen en de landschappelijk ingerichte dekken voor een open en ontspannen ruimte waar bewoners elkaar kunnen ontmoeten.
De grote overhoekse terrassen van de penthouses en de toepassing van warm metselwerk en diepliggende kozijnen geven de blokken een robuuste uitstraling die aansluit bij de scheepswerfarchitectuur langs de Nieuw Maas.